Νέος επίτοιχος λέβητας αερίου Mia He από το Ιταλικό εργοστάσιο SIME

    Η νέα σειρά λεβήτων προηγμένης  τεχνολογίας   Mia HE   από το Ιταλικό εργοστάσιο  SIME   χαρακτηρίζονται για την υψηλή ενεργειακή τους απόδοση .
     Οι επίτοιχοι λέβητες συμπυκνωμάτων  Mia HE διακρίνονται για την άριστη ποιότητα κατασκευής  και τις υψηλές επιδόσεις τους. Ιδανικοί και εύκολοι στην εγκατάσταση σε περιορισμένους χώρους  λόγω των μικρών διαστάσεων  τους .

Πλεονεκτήματα προϊόντος

        –  Νέος   ανοξείδωτος  κεντρικός εναλλάκτης θερμότητας  με μεγαλύτερα περάσματα .

 • Μικρών  διαστάσεων
 • Υδραυλικό σύστημα από ορείχαλκο
 • Ηλεκτρονικός  συνεχής   έλεγχος  καύσης και  ρύθμισης της ηλεκτρινικής βαλβίδας αερίου.
 • Γρήγορη και ελεγχόμενη παραγωγή ζεστού νερού χρήσης  με διπλό έλεγχο.
 • Οθόνη LCD με ένδειξη λειτουργείας  και δυσλειτουργιών.
 • Ηλεκτρονική ρύθμιση της θερμοκρασίας  λειτουργίας από 20ο C  – 80o c
 •  Δυνατότητα   σύνδεσης με κλίματικό ρυθμιστή  ( open Therm)  για απομακρυσμένο έλεγχο της  θερμοκρασίας χώρου και των λειτουργιών  του λέβητα .
 •  Αντιστάθμιση με εξωτερικό αισθητήριο ( προαιρετικό)
Ωράριο λειτουργίας από 16/11/2020 και μέχρι την λήξη του Lockdown

Τι πρέπει να προσέχω όταν αγοράζω έναν επίτοιχο λέβητα αερίου;

Οι επίτοιχοι λέβητες αερίου έχουν πλέον επικρατήσει στην αγορά της θέρμανσης, αφού αναγνωρίζονται σχεδόν καθολικά τα συντριπτικά πλεονεκτήματά τους: μεγάλη οικονομία, σχετικά μικρό κόστος εγκατάστασης, πολύ μικρός δεσμευόμενος χώρος και άλλα, που αναλύονται εδώ: (άρθρο: «Η μονοκρατορία του επιτοίχιου λέβητα φυσικού αερίου»). Γι’ αυτό όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου η επιλογή του επίτοιχου λέβητα είναι σχεδόν μονόδρομος.

Με δεδομένο ότι έχουμε φυσικό αέριο ή δεξαμενή υγραερίου το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του επίτοιχου λέβητα.  Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε έναν επίτοιχο λέβητα αερίου;

Ας δούμε μερικά σημεία που πρέπει να προσέξετε:

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις, μπορεί και λιγότερο!

Σε όλες τις αγορές μας ισχύει το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Στα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, όλοι ξέρουν ότι κάποιες μάρκες είναι περισσότερο ποιοτικές, κάποιες λιγότερο, και όλα τα αυτοκίνητα έχουν τίμημα αντίστοιχο πάνω – κάτω των χαρακτηριστικών τους και της ποιότητάς τους.  Οι μάρκες λεβήτων δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, γι’ αυτό χρειάζεται μία πιο ενδελεχής έρευνα αγοράς. Κάποιες μπορεί να παρουσιάζονται ως γερμανικές, αλλά το μόνο γερμανικό που έχουν είναι το όνομα. Κάποιες μπορεί να αυτοπαρουσιάζονται εντελώς αυθαίρετα και παραπλανητικά ως «οι καλύτεροι λέβητες», όπως έκαναν τα απορρυπαντικά την δεκαετία του 70.  Άλλες πάλι μπορεί να προωθούνται από μεμονωμένους εγκαταστάτες σε τιμές αναντίστοιχες της ποιότητάς τους, μόνο και μόνο επειδή αυτοί έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους και δεν μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε. Γενικά κάντε την έρευνα αγοράς σας και επιλέξτε έναν συνδυασμό λέβητα και εγκαταστάτη που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Και όπου εγκαταστάτης εννοούμε βέβαια την ομάδα μηχανικών, υδραυλικών και τεχνικών λεβήτων που αναλαμβάνει εσωτερικές εγκαταστάσεις αερίου.

Αξιοπιστία: αξιώστε την πίστη και πιστέψτε στην αξία!

Η αξιοπιστία ενός λέβητα, της εταιρείας που τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα και του εγκαταστάτη είναι το άλφα και το ωμέγα της σωστής επιλογής. Πως, όμως, θα καταλάβετε ποιος λέβητας είναι αξιόπιστος; Η χώρα κατασκευής μπορεί να μην λέει τα πάντα για τον λέβητα, αλλά, εφόσον δίνεται γραπτώς, αποτελεί ένα εχέγγυο για έναν μη ειδικό, όπως εσείς.  Αν ρωτήσετε 10 εγκαταστάτες θα πάρετε όχι μόνο 11 γνώμες, αλλά και 11 αλήθειες. Για την τεχνική υποστήριξη, για παράδειγμα, που είναι το ίδιο σημαντική με την ποιότητα, κανένας δεν πρόκειται να σας πει ότι δεν έχει. Όλοι θα πουν ότι έχουν και επάρκεια ανταλλακτικών και εκπαιδευμένους τεχνίτες. Φυσικά επειδή η αλήθεια είναι μία, θα πρέπει να είστε στο τέλος της ημέρας σε θέση να αξιολογήσετε αυτά που σας λένε. Ένας τρόπος για να το κάνετε είναι να μιλήσετε και με τις αντιπροσωπείες των λεβήτων. Όχι ότι και αυτές είναι defacto αξιόπιστες, αλλά κάνοντας τον κύκλο συζητήσεων θα έχετε μια πολύ καλύτερη εικόνα.  Το σίγουρο είναι ότι οι λέβητες αερίου δεν «είναι όλοι ίδιοι» και όποιος σας το λέει χάνει αυτομάτως την αξιοπιστία του.

Μην αγοράσετε έναν λέβητα αερίου!

Αγοράστε από τον εγκαταστάτη που εμπιστεύεστε μία πλήρη εγκατάσταση θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με αέριο.  Αγοράζοντας έναν λέβητα ερήμην του εγκαταστάτη στην καλύτερη περίπτωση – αν δεν τον πληρώσετε και παραπάνω – μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα πολύ μικρό ποσό  σε σχέση με το συνολικό κόστος της εγκατάστασης, αλλά μπορεί να σας οδηγήσει και σε πολύ μεγαλύτερη ζημία.  Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τον πιο αξιόπιστο εγκαταστάτη που σας έδωσε προσφορά για τον λέβητα που έχετε επίσης επιλέξει και να αγοράσετε ολόκληρη την εγκατάσταση από αυτόν.  Στο κάτω κάτω ο λέβητας μπορεί να είναι η καρδιά και το μυαλό μιας εγκατάστασης, αλλά καμία καρδιά και κανένα μυαλό δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σώμα, εν προκειμένω θερμαντικό σώμα.  Αν ο εγκαταστάτης δεν γνωρίζει καλά τον λέβητα που επιλέξατε ή δεν συνεργαστεί άψογα με τον ειδικευμένο καυστηρατζή τότε μπορεί να αρχίσει ένα τένις ευθυνών.

Το μέγεθος μετράει, αλλά το μικρότερο είναι καλύτερο!

Η διαστασιολόγηση του λέβητα είναι ένα επίσης σημαντικό θέμα.  Οι ανάγκες θέρμανσης ενός διαμερίσματος ή μιας μονοκατοικίας δε μπορούν να ξεπερνούν, όσο αμόνωτο και αν είναι το σπίτι σας, τα 100 W το τετραγωνικό, άντε τα 130 W αν είστε στο πιο κρύο μέρος της Ελλάδας. Άρα, ένα σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων έχει ανάγκες το πολύ 10 kW (κιλοβάτ).  Οι μικρότεροι επιτοίχιοι λέβητες για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης που θα βρείτε στην αγορά δίνουν πάνω από 18 kWστην θέρμανση, συνήθως γύρω στα 24 kW, όπως ο Vaillant ecoTEC PRO VUW 236.  Αυτό σημαίνει ότι ο μικρότερος λέβητας είναι υπεραρκετός για το σπίτι σας, όπως είναι και για το 90% των σπιτιών στην Ελλάδα. Αυτό που θα άλλαζε την επιλογή προς έναν μεγαλύτερο λέβητα, π.χ. 28 kW ή 34 kW, δεν είναι οι ανάγκες θέρμανσης, αλλά οι ανάγκες ζεστού νερού χρήσης. Αυτό συμβαίνει γιατί ο επιτοίχιος λέβητας δεν αποθηκεύει ζεστό νερό χρήσης.  Το παράγει την στιγμή που το ζητάμε, με αποτέλεσμα η ισχύς που ζητείται εκείνη την στιγμή να είναι πολύ μεγάλη.

Σαν ένα απλό κανόνα κρατήστε τον εξής: Αν έχουμε μόνο ένα μπάνιο μας αρκεί ο λέβητας των 23 kW. Αν έχουμε δύο μπάνια που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα πάμε στα 28-30 kW και αν έχουμε τρία μπάνια που ταυτοχρονίζονται τότε πάμε στα 34 kW και στον ecoTEC PLUS. Αν επιλέξουμε έναν μεγαλύτερο λέβητα από αυτόν που χρειαζόμαστε τότε όχι μόνο πληρώμουμε περισσότερο για να τον αγοράσουμε, αλλά θα πληρώνουμε και μια ζωή λίγο περισσότερο καύσιμο για την λειτουργία του.

 Πηγή    thermogas.gr

Αντλία θερμότητας Αέρος/Νερού τύπου Split για θέρμανση και ψύξη.

aroTHERM Split

Ευελιξία προσαρμοσμένη στις δικές σας απαιτήσεις.

Με την aroTHERM Split επιλέγετε σύγχρονη τεχνολογία σε προσιτή τιμή, ενώ επίσης επωφελείστε από την οικονομική κατανάλωση του συστήματος. Επειδή χρησιμοποιείτε τον αέρα σαν πηγή θερμότητας, δεν θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον έξοδα για γεωτρήσεις, ανιχνευτές ή συλλέκτες όπως για άλλου τύπου αντλίες.

Ως μία από τις πιο αθόρυβες αντλίες θερμότητας αέρα-νερού στην κατηγορία του, η νέα aroTHERM Split είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε πυκνοκατοικημένες αστικές κατοικίες. Οι αυστηρές απαιτήσεις του νυχτερινού ύπνου πληρούνται εύκολα: Στη νυχτερινή λειτουργία, η αντλία θερμότητας είναι ακόμη πιο αθόρυβη και πρακτικά δεν ακούγεται τίποτα στο υπνοδωμάτιο σας.

 • Παραγωγή θέρμανσης, ψύξης και ζ.ν.χ. (μέσω ταμιευτήρα)
 • Θερμοκρασία προσαγωγής στη θέρμανση έως και 63°C
 • Σύγχρονος και κομψός σχεδιασμός που ταιριάζει σε κάθε περιβάλλον
 • Πολύ αθόρυβη λειτουργία – κατάλληλη για τοποθέτηση σε στενά κτισμένα τετραγωνικά συγκροτήματα κατοικιών
 • Εξοικονόμηση χώρου, ευέλικτη εγκατάσταση στον κήπο ή στον τοίχο του σπιτιού
 • Προστασία από παγετό χάρη στην τεχνολογία διαχωρισμού ψυκτικού μέσου
 • Υψηλή ποιότητα κατασκευής και μακροχρόνια αξιοπιστία προϊόντος.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Με   επιτυχία   πραγματοποιήθηκε   σήμερα  Τρίτη 23-5-2017  στο  κατάστημα της        ΚΡΗΝΗ ΑΕ   στην Πειραιώς  183   τεχνικό σεμινάριο  σε συνεργασία    με την εταιρία Θερμογκαζ  αποκλειστικό αντιπρόσωπο των  συσκευών του Γερμανικού οίκου  VAILANT   και   του σουηδικού οίκου  NIBE

 Στην σημερινή παρουσίαση   έγινε ενημέρωση  και παρουσίαση  για  τους    Νέους  επιτοίχιους  λέβητες αερίου eco TEC pure της Vaillant    καθώς και για τις  Νέες αντλίες θερμότητας από τη NIBE

 Στη συνέχεια   ακολούθησε   συζήτηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η εταιρεία ΚΡΗΝΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Α.Ε. σε συνεργασία με την ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Α.Ε.

σας προσκαλεί στην παρουσίαση

που θα πραγματοποιηθεί την

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

με θέμα:

Νέοι επιτοίχιοι λέβητες αερίου eco TEC pure της Vaillant

&

Nέες αντλίες θερμότητας από τη NIBE

 

Θα ακολουθήσει δείπνο.

 

Τόπος διεξαγωγής: Πειραιώς 183, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 6:00 μ.μ.

 

 

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, έως 20/5/2017

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με 210 3420 015

Επιδότηση για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Επιδότηση, από 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα έως 3000 ευρώ για μια πολυκατοικία, για την εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο παρέχει η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής με πρόγραμμα που ξεκίνησε ήδη να «τρέχει».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές (με κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) που υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης από τις 3 Απριλίου 2017 και μετά και ισχύει μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού, που είναι 4,7 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση ισχύει για όλες τις κατοικίες που είναι «ενεργές», δηλαδή κατοικούνται, και χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης άλλης μορφής (π.χ. πετρέλαιο). Το πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται ακόμα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που θα επιλέξουν αυτόνομη σύνδεση με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι. 

Το ύψος επιδότησης κλιμακώνεται ανάλογα με την κατηγορία σύνδεσης (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) και την ισχύ του λέβητα και διαμορφώνεται ως εξής:

-Για πολυκατοικίες, το ποσό της επιδότησης διαμορφώνεται ανάλογα με την ισχύ του καυστήρα ως εξής:
Ως 35.000 kcal ανά ώρα, 750 ευρώ.
Από 35.001-120.000 kcal, 1100 ευρώ.
Από 120.001-170.000 kcal, 1500 ευρώ.
Από 170.001-200.000 kcal ,2.250 ευρώ.
Από 200.001 kcal και πάνω, 3.000 ευρώ.
-Για μονοκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα πολυκατοικίας ή επιδότηση είναι 750 ευρώ.
-Για αυτόνομη θέρμανση με χρήση ανυψωτικής στήλης και ισχύ 35.000 kcal ανά ώρα, 360 ευρώ. 
Σημειώνεται ακόμη ότι τα τέλη σύνδεσης (545 ευρώ για αυτόνομη σύνδεση και 780 ευρώ για κεντρική θέρμανση), μηδενίζονται εφόσον ο καταναλωτής ενεργοποιήσει την εσωτερική εγκατάσταση εντός 9 μηνών από την τοποθέτηση του μετρητή.

Για  περισσότερες   πληροφορίες    επισκεφθείτε  το κατάστημά  μας   
Πειραιώς  183  Αθήνα  ή επικοινωνήστε  μαζί μας   στο 210 3420 015

Μειωμένες τιμές για επιτοίχιους λέβητες Vaillant μέχρι 31-12-2016

Τώρα, με  ειδική έκπτωση, μέχρι    τέλος του έτους, oι επιτοίχιοι λέβητες ecoTEC VUW 236 PRO και ecoTEC VUW 286 PRO είναι οι πιο οικονομικοί λέβητες συμπύκνωσης Vaillant που έχουν υπάρξει ποτέ.

Οι κορυφαίοι λέβητες PRO της σειράς ecoTEC, συνδυάζουν την απόλυτη άνεση και την μέγιστη οικονομία, με την γνωστή ποιότητα Vaillant.

Επωφεληθείτε της προσφοράς και αποκτήστε τώρα ένα λέβητα αερίου συμπύκνωσης Made in Germany, σε απίστευτα χαμηλή τιμή!  
Μόνο από τη Vaillant!

Χρηματοδότηση νέων εγκαταστάσεων φυσικού αερίου έως 31-10-2016 από την ΕΠΑ Αττικής

Η  ΕΠΑ   Αττικής  ενημερώνει  – με Δελτίο   τύπου  που παραθέτουμε   –  για τα  τις  νέες   προσφορές  που παρέχει   για   νέες    συμβάσεις   σύνδεσης στο δίκτυο  Φυσικού Αερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το καλοκαίρι συνεχίζεται

με τη χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου και τις νέες προσφορές

της ΕΠΑ Αττικής

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2016. Μήνας επιστροφής στην καθημερινότητα ο Σεπτέμβριος, φέρνει τους περισσότερους από εμάς αντιμέτωπους με πολλές και επιτακτικές οικονομικές υποχρεώσεις. Μια μεγάλη ανάσα στους επιβαρυμένους προϋπολογισμούς  νοικοκυριών και επιχειρήσεων δίνει η ΕΠΑ Αττικής και αυτό το φθινόπωρο προσφέροντάς τους φυσικό αέριο με μόλις 4,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η οποία είναι η χαμηλότερη τιμή των τελευταίων έξι ετών.

Έτσι, τα νοικοκυριά της Αττικής έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την πιο εύχρηστη, «καθαρή» και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τη θέρμανση, το μαγείρεμα και το ζεστό νερό τη φετινή χειμερινή περίοδο κερδίζοντας 44% εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης (εκτίμηση εφαρμόζοντας τον νέο ΕΦΚ και ΦΠΑ). Ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για τους νέους καταναλωτές φυσικού αερίου, αφού από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση* σε όλα τα νοικοκυριά για τη μετατροπή της εσωτερικής τους εγκατάστασης για κεντρική ή αυτόνομη σύνδεση, ανεξαρτήτως ισχύος. Το ποσό χρηματοδότησης μπορεί να ανέλθει ακόμη και στο ποσό των €12.300 για κεντρικές θερμάνσεις, ενώ ιδιαίτερα ευνοϊκή είναι η περίοδος που προβλέπει το πρόγραμμα για την αποπληρωμή του χρηματοδοτούμενου ποσού, που είναι 2 ή 3 έτη ανάλογα την περίπτωση. Η προσφορά ισχύει για υπογραφή σύμβασης σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Παράλληλα, νοικοκυριά κι επαγγελματίες κερδίζουν στο κόστος σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς η εταιρεία προχωρά σε γενναιόδωρες εκπτώσεις που ξεκινούν από το 50% και μπορεί να φτάσουν ως την πλήρη απαλλαγή του πελάτη από το συγκεκριμένο κόστος. Δικαίωμα χρήσης αυτής της προσφοράς έχουν όσοι καταναλωτές υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου 2016.

Επωφεληθείτε των προσφορών και της πρωτοβουλίας της ΕΠΑ Αττικής να τις ενεργοποιήσει  πριν ακόμα ξεκινήσει επίσημα η περίοδος θέρμανσης για να απολαύσετε μια καθημερινότητα γεμάτη οικονομία, άνεση και θαλπωρή, αξίες που προσφέρει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις το φυσικό αέριο και η ΕΠΑ Αττικής εδώ και 15 χρόνια!

 

*  Για  περισσότερες    πληροφορίες  επικοινωνήστε   με    τους Μηχανολόγους μας    στο  210  3420 015   ( 4 γραμμές )

 

ΠΛΑΓΙΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΗ cimberio

Τα πλάγια φίλτρα με μαγνήτη μπορούν να λειτουργήσουν για το φιλτράρισμα των ρύπων σε εγκαταστάσεις θέρμανσης, ύδρευσης, υγιεινής, πεπιεσμένου αέρα, ελαίων , κορεσμένου ατμού και γενικά με κάθε μη διαβρωτικό υγρό.
Αυτές  οι σειρές φίλτρων που προσφέρονται με μαγνήτη εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα  στη συγκράτηση φερριτικών ρύπων , οι οποίες παραμένουν στο εσωτερικό του φίλτρου  του μαγνητικού πεδίου .

Ο μαγνήτης  μπορεί ν΄ αφαιρεθεί από την τάπα  του φίλτρου  επιτρέποντας έτσι την απόρριψη ρύπων από την εγκατάσταση